Sakallı Mini Poğaça

Sakallı Küçük Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 20 gram yaş maya
  • 4,5 su bardağı un ( denetimli ekle )

Piştikten sonra:

  • Sürülebilir krem peynir
  • Kıyılmış maydanoz

Sakallı Küçük Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya + ılık suyu karıştırın.
  2. Sıvı materyalleri ekleyin, karıştırın.
  3. Unu yavaşça ekleyin, yumuşak hamur yoğurun. 30 dk mayalandırın.
  4. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın, tepsiye dizin.
  5. 10 dk tepsi mayası yapın, yumurta sarısı sürün.
  6. 180°c’de 20–25 dk pişirin.
  7. Ortadan kesin, krem peynir sürün, maydanoza bulayarak “sakal” görünümü verin. 💡
  8. Ilık servis önerilir. Çay saatine çok yakışır! ☕.

Sakallı Küçük Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Salatası
Taze İncirli Kek
Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli)
Çiçek Poğaça
Fırında Kaburga
Yumuşacık, İçi Sulu Tavuk Köftesi
Hdabla | © 2025 |