Şahane Kalburabastı Tatlısı

Şahane Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı irmik
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 adet vanilin
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Şahane Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti evvel hazırlayın bunun için tencereye toz şekeri ve suyu limon suyunu koyup ocağa koyun.
- Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatın ,ocağın altını söndürün ve soğumaya bırakın.
- Ceviz içi hariç hamuru için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın yoğurun ele yapışmayan bir hamur olsun.
- Hamurdan cevizden büyük modüller koparıp elinizle yuvarlayın sonra rendeye yuvarladığınız hamuru koyup çay tabağı büyüklüğünde bastırıp açın ortaya bir çay kaşığı ceviz içi koyup hamuru kapatın.
- Birleşen yeri aşağı gelecek formda yağlanmış fırın tepsisine hamuru dizin bütün hamuru bu formda bitirin.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kahverengi olana kadar pişirin.
- Fırından tepsiyi çıkardıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti pişen hamurların üzerine gezdirin.
- Tepsinin üzerini kapatıp 1 saat bekletin şerbeti çekince tatlınız hazırdır.Afiyet olsun.
Şahane Kalburabastı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
