Şahane Kalburabastı Tatlısı

Şahane Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı irmik
  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet vanilin
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Şahane Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti evvel hazırlayın bunun için tencereye toz şekeri ve suyu limon suyunu koyup ocağa koyun.
  2. Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatın ,ocağın altını söndürün ve soğumaya bırakın.
  3. Ceviz içi hariç hamuru için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın yoğurun ele yapışmayan bir hamur olsun.
  4. Hamurdan cevizden büyük modüller koparıp elinizle yuvarlayın sonra rendeye yuvarladığınız hamuru koyup çay tabağı büyüklüğünde bastırıp açın ortaya bir çay kaşığı ceviz içi koyup hamuru kapatın.
  5. Birleşen yeri aşağı gelecek formda yağlanmış fırın tepsisine hamuru dizin bütün hamuru bu formda bitirin.
  6. Önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kahverengi olana kadar pişirin.
  7. Fırından tepsiyi çıkardıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti pişen hamurların üzerine gezdirin.
  8. Tepsinin üzerini kapatıp 1 saat bekletin şerbeti çekince tatlınız hazırdır.Afiyet olsun.

Şahane Kalburabastı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Köz Meze
Kıyma Kavurma
Tam Ölçülü Ekler Tarifi
Sulu Köfte Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet