Sağlıklı Yulaflı Kraker

Sağlıklı Yulaflı Kraker Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çörekotu
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Keten tohumu
  • Chia tohumu

Sağlıklı Yulaflı Kraker Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yulafları tavada kokusu çıkana kadar kavuralım, robottan çekip un kıvamına getirelim.
  2. Nohutları robota alalım zeytinyağı, sarımsak ve baharatları ekleyelim (istediğiniz baharatları ek edebilirsiniz).
  3. Homojen kıvam alana kadar çekelim robotta.
  4. Yulaftan elde ettiğimiz unu azar azar ek edelim ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz lazım.
  5. Daha sonra yağlı kâğıda serelim üzerine bir yağlı kâğıt daha serdikten sonra merdane yardımıyla dilediğimiz incelikte açalım.
  6. Tepsiye aldıktan sonra üzerine çörekotu ve keten tohumunu serpelim elimizle baskı yapalım daha sonra dilediğimiz biçimi verelim.
  7. Önceden 180• ısıtılmış fırına verelim 25-30 dk ortası ara sıra denetim edelim kıtırlık tercihi size kalmış.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋.

Sağlıklı Yulaflı Kraker Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beetrot Duck Liver
Yaz Pastası
Sıkma (Yöresel)
Magnolia Kreması
Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli)
Zahterli Yeni Baharlı Zeytinyağli Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |