Sağlıklı Yulaflı Kraker

Sağlıklı Yulaflı Kraker Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yulaf
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Çörekotu
- Kimyon
- Pulbiber
- Keten tohumu
- Chia tohumu
Sağlıklı Yulaflı Kraker Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yulafları tavada kokusu çıkana kadar kavuralım, robottan çekip un kıvamına getirelim.
- Nohutları robota alalım zeytinyağı, sarımsak ve baharatları ekleyelim (istediğiniz baharatları ek edebilirsiniz).
- Homojen kıvam alana kadar çekelim robotta.
- Yulaftan elde ettiğimiz unu azar azar ek edelim ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz lazım.
- Daha sonra yağlı kâğıda serelim üzerine bir yağlı kâğıt daha serdikten sonra merdane yardımıyla dilediğimiz incelikte açalım.
- Tepsiye aldıktan sonra üzerine çörekotu ve keten tohumunu serpelim elimizle baskı yapalım daha sonra dilediğimiz biçimi verelim.
- Önceden 180• ısıtılmış fırına verelim 25-30 dk ortası ara sıra denetim edelim kıtırlık tercihi size kalmış.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋.
Sağlıklı Yulaflı Kraker Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











