Sağlıklı Lavaş Ekmek
Sağlıklı Lavaş Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı çavdar unu
- 1.5 su bardağı mor un
- 1.5 su bardağı siyez unu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1.5 çay kaşığı tuz
Sağlıklı Lavaş Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyalleri karıştırıp ünü ek ederek yoğuralım.
- Açılabilir kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakalım.
- Tezgaha biraz rastgele undan ekelim üzerine hamuru alıp bezeler yapalım mandalına büyüklüğünde olması kâfi.
- İnce olacak formda merdane ile açalım ısınmış tavada pişirelim.
- Piştikten sonra biraz sertleşebiliyor poşetin içinde beklerse yumuşuyor bilginiz olsun. Ben bu hamurla gözlemede yaptım deneyebilirsiniz.
Sağlıklı Lavaş Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













