Sağlıklı Glutensiz Simit

Sağlıklı Glutensiz Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram quark yahut süzme yoğurt
  • 300 gram yulaf ( öğütülmüş )
  • 1/2 (yarım) pk kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gram kavrulmuş susam

Sağlıklı Glutensiz Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yulafı öğütücü ile un ufak öğütelim.
  2. Yoğurma kâsesine quarkı, öğüttüğümüz yulaf ununu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım.
  3. Bir kaseye su koyalım ( elleri ıslamak için ).
  4. Fırını alt üst ayarda 240 derecede ön ısıtmaya alalım.
  5. Elleri ısladıktan sonra hamurdan cevizden büyük, mandalinadan ufak beze alalım ve 30 cm lik şerit elde edelim.
  6. İki ucunu da birleştirelim be susama bulayıp pişirme kağıt serili tepsiye dizip 20 dakika boyunca pişirelim.

Gerçekten tadı beni şaşırttı. Çok lezzetli oldu ve sokak simidini aratmıyor. Kesinlikle şiddetle tavsiye ederim.

Sağlıklı Glutensiz Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kır Pidesi
Köz Biber Çorbası
Ispanaklı Mantarlı Tost
Muhteşem Karnıyarık Tarifi
Karakız Tatlısı ( Enfes Bir Tat)
Paçanga Böreği
Hdabla | © 2025 |