Sadrazam Lokumu (Pratik)

Sadrazam Lokumu (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
Sadrazam Lokumu (Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tavaya çay bardağı toz şekeri ,2 çay bardağı suyu ve bir çay bardağı mısır nişastasını alalım, ocağı almadan evvel güzelce karıştıralım suda çözülsün topak topak kalmasın diye.
- Sonra ocağa alalım kısık ateşte karıştıralım ,kıvam aldıktan sonra karıştırmaya devam edelim.
- İyice katılaştıktan sonra lakin uygunca katılaşacak ocaktan alalım bir buzdolabı poşetini yağlayalım.
- Yağladıktan sonra karışımımızı yağladığımız poşetin üzerine dökelim ,iyice yağladığımız yere yayalım.
- Eşit ölçüde yayacağız ince olacak 10 dakika buzlukta bekleteceğiz buzlukta 10 dakika bekledikten sonra çıkartıp fındık koydum ben ortasına fındık ya da ceviz içi koyabilirsiniz tercih size kalmış.
- Yavaş yavaş poşetin ucundan tutup yuvarlayacağız yuvarladıktan sonra kapatacağız poşette hepsini ve 3 saat buzlukta bekleteceğiz ,3 saat geçtikten sonra çıkartıp dilimleyip mısır nişastasına bulayıp servis edebilirsiniz afiyet 🥰 olsun.
Sadrazam Lokumu (Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


