Sadrazam Lokumu (Pratik)

Sadrazam Lokumu (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası

Sadrazam Lokumu (Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir tavaya çay bardağı toz şekeri ,2 çay bardağı suyu ve bir çay bardağı mısır nişastasını alalım, ocağı almadan evvel güzelce karıştıralım suda çözülsün topak topak kalmasın diye.
  2. Sonra ocağa alalım kısık ateşte karıştıralım ,kıvam aldıktan sonra karıştırmaya devam edelim.
  3. İyice katılaştıktan sonra lakin uygunca katılaşacak ocaktan alalım bir buzdolabı poşetini yağlayalım.
  4. Yağladıktan sonra karışımımızı yağladığımız poşetin üzerine dökelim ,iyice yağladığımız yere yayalım.
  5. Eşit ölçüde yayacağız ince olacak 10 dakika buzlukta bekleteceğiz buzlukta 10 dakika bekledikten sonra çıkartıp fındık koydum ben ortasına fındık ya da ceviz içi koyabilirsiniz tercih size kalmış.
  6. Yavaş yavaş poşetin ucundan tutup yuvarlayacağız yuvarladıktan sonra kapatacağız poşette hepsini ve 3 saat buzlukta bekleteceğiz ,3 saat geçtikten sonra çıkartıp dilimleyip mısır nişastasına bulayıp servis edebilirsiniz afiyet 🥰 olsun.

Sadrazam Lokumu (Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Sevdiren Enfes Salata
Yeşil Erik Mezesi Yada (Salatası)
Limonlu Yaz Tatlısı
Blueberry Pastry
Yumurtasız Yayla Çorbası
Sarımsaklı Ekmek
Hdabla | © 2025 |