Sade Poğaça

Sade Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta (sarısını ayırıyoruz üzerine sürmek için akını hamura ek ediyoruz)
  • 1 paket maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı tam buğday unu

Üzeri için;

  • Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Sade Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için birinci evvel sıvı yağ, ılık su, ılık süt ,yumurta akı ,maya ,şeker çırpıcı ile çırpalım şekerin eridiğinden emin olduktan sonra 1 su bardağı unu ek edelim çırpma teli ile çırpalım daha sonra unumuzu yavaş yavaş ek ederek elimizle yoğurmaya başlayalım.
  2. Ben yemek kaşığı ile denetimli bir formda ek ettim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edelim yaklaşık toplamda 5 su bardağı kadar un ek ettim.
  3. Hamurumuzu mayalanmaya alalım 45 dakika üzeri kapalı streç sinema ile yahut pak bir poşetin içine koyabilirsiniz ben poşetin içine koydum mayalanan hamurumuzun havasını almak için biraz daha yoğuralım.
  4. Hamurumuzdan 1 yemek kaşığı kadar olacak formda hamur alalım ve elimizle hal verelim tepsimize dizelim üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim ve çörek otu ve susamı üzerine serpelim.
  5. 15 dakika tepside mayalayalım fırınımızın tabanına ısıyı kaldıracak bir borcama su koyalım ve fırının tabanına koyalım 180 derecede fırınımızın 3 rafına 25 dakikada pişirelim.

Sade Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı
Fırında Tavuk Sote
Kakaolu Tavuk (Mangal Tadında)
Çin Usulü Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde)
Pilav Üstü Soslu Tavuk
Pırasalı Yulaf Börek/ Kek
Hdabla | © 2025 |