Sade Muhallebi

Sade Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (ben yarım yağlı kullanıyorum)
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süsleme için;

  • Toz antep fıstığı

Sade Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt,toz şeker,nişasta,un bir tencerede göz göz olana kadar daima karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Göz göz olduktan sonra vanilya ve tereyağını katıp karıştırıyoruz eriyene kadar.
  3. Eridikten sonra kepçe yardımı ile 6 eşit olarak kaselere döküyoruz.
  4. Üzeri kaymaklaştıktan sonra toz antep fıstığı döküp dinlenme için buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Sade Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

General Tso Tavuk
Çıtır Mantı
Ganajlı Pasta
Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek)
Nohut Tava
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |