Sade Muhallebi

Sade Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (ben yarım yağlı kullanıyorum)
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süsleme için;

  • Toz antep fıstığı

Sade Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt,toz şeker,nişasta,un bir tencerede göz göz olana kadar daima karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Göz göz olduktan sonra vanilya ve tereyağını katıp karıştırıyoruz eriyene kadar.
  3. Eridikten sonra kepçe yardımı ile 6 eşit olarak kaselere döküyoruz.
  4. Üzeri kaymaklaştıktan sonra toz antep fıstığı döküp dinlenme için buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Sade Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Su Böreği
️Atom Meze️ (Acı Severleri Böyle Alalım)
Muzlu Fit Kurabiye
Lahmacun
Labneli Muhallebi
Pişmeyen Tiramisu
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet