Sade Mini Ekmekler (İçi Hamur Olmayan)

Sade Küçük Ekmekler (İçi Hamur Olmayan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un +4 yemek kaşığı (elenmiş un)
  • 300 ml ılık su ( bir buçuk su bardağı)
  • 1 tam yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam

Sade Küçük Ekmekler (İçi Hamur Olmayan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabımıza ( makinamıza) mayayı ufalayıp atalım üzerine ılık suyumuzu ve şekerimizi atıp maya eriyip faal hale gelene kadar karıştıralım.
  2. Elediğimiz unu yavaş yavaş ekleyip üzerine tuzu da atıp yoğuralım.
  3. Kıvam almaya başladıktan sonra yoğurdumuzu ve yağımızıda ekleyip yoğurma ya devam edelim.
  4. Ele yapışan çok yumuşak bi hamur olması lazım.
  5. Yoğurma süreci bittikten sonra hamuru ve kabın kenarlarını sıyırıp üzerine hafif yağ sürüp streç sinemayla sıkıca örtelim ve yaklaşık 1 saat mayalanma ya bırakalım. ( yağ kesinlikle sürün kabarınca üzerini örttüğünüz streç sinemanın üzerine yapışma olmaz. ).
  6. Hamurumuz hazır olduktan sonra tezgahı hafif unlayıp hamurumuzu üzerine dökelim ve biraz daha yoğurarak havasını alalım.
  7. Eşit kesimlere bölüp beze haline getirelim.
  8. Ben cevizden biraz daha büyük bezeler yaptım.
  9. Elimizin ortasında yahut tezgahta yanlardan içe hakikat bükerek ekmek halini verelim.
  10. Yağlı tepsiye dizelim ve üzerine pekmezle şu karısımı yapıp fırsayla sürelim.
  11. Son alarak bırakla tam ortasına derin yarıklar açalım.
  12. İsteğe bağlı üzerine susam da atabilirsinz.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri ve altı kızarana kadar pişirelim.

Sade Küçük Ekmekler (İçi Hamur Olmayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Brawnola – Alternatif Brownie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Biberli Bulgur Pilavı
Salçasız Etli Nohut Yemeği
Kuru İncirli Muhallebi
Fellah Köftesi
Latte Pasta
Mantarlı Domatesli Et Yemeği
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.