Sade Mini Ekmekler (İçi Hamur Olmayan)

Sade Küçük Ekmekler (İçi Hamur Olmayan) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un +4 yemek kaşığı (elenmiş un)
- 300 ml ılık su ( bir buçuk su bardağı)
- 1 tam yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 buçuk yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam
Sade Küçük Ekmekler (İçi Hamur Olmayan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabımıza ( makinamıza) mayayı ufalayıp atalım üzerine ılık suyumuzu ve şekerimizi atıp maya eriyip faal hale gelene kadar karıştıralım.
- Elediğimiz unu yavaş yavaş ekleyip üzerine tuzu da atıp yoğuralım.
- Kıvam almaya başladıktan sonra yoğurdumuzu ve yağımızıda ekleyip yoğurma ya devam edelim.
- Ele yapışan çok yumuşak bi hamur olması lazım.
- Yoğurma süreci bittikten sonra hamuru ve kabın kenarlarını sıyırıp üzerine hafif yağ sürüp streç sinemayla sıkıca örtelim ve yaklaşık 1 saat mayalanma ya bırakalım. ( yağ kesinlikle sürün kabarınca üzerini örttüğünüz streç sinemanın üzerine yapışma olmaz. ).
- Hamurumuz hazır olduktan sonra tezgahı hafif unlayıp hamurumuzu üzerine dökelim ve biraz daha yoğurarak havasını alalım.
- Eşit kesimlere bölüp beze haline getirelim.
- Ben cevizden biraz daha büyük bezeler yaptım.
- Elimizin ortasında yahut tezgahta yanlardan içe hakikat bükerek ekmek halini verelim.
- Yağlı tepsiye dizelim ve üzerine pekmezle şu karısımı yapıp fırsayla sürelim.
- Son alarak bırakla tam ortasına derin yarıklar açalım.
- İsteğe bağlı üzerine susam da atabilirsinz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri ve altı kızarana kadar pişirelim.
Sade Küçük Ekmekler (İçi Hamur Olmayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

