Sade Kapya Biberli Kahvaltılık Sos
Sade Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kg kapya kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı yedibaharat (çiğ köftelik)
- 3 adet acı biber
Sade Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri yıkayın, ve süzün,kağıt havlu ile kurulayın.
- Ardından biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine biberleri dizin, ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
- Kapya biberleri 230 derecede üzerleri kızarana pişirin ,ve fırının ağzı kapalı olarak, fırın içinde bekletin. Bu halde kabukları kolay soyuluyor.
- Kapya biber piştikten sonra, kabuğunu soyun ve rondoya bırakın, üzerine sarımsak ve acı biber ek ederek tüm malzemeyi, rondodan çekin.
- Tencerenin içine ,zeytinyağı ve biber salçası ek ederek, biber salçasını kavurun.
- Ardından tencerenin içine, rondodan çekilmiş kapya biberleri, tuz ek ederek birlikte,karıştırarak orta ateşte sosumuzu pişirin.
- Sos piştikten sonra, üzerine yedibaharat ek edin,sosu karıştırın, ocağın altını kısın ve yeni steril edilmiş pak kavanoza sosu bırakın yeni alınan ve steril edilen kavanoz kapağı ile, kavanozu sıkıca kapatın.
- Ardından kavanozları, serin ve karanlık bir yerde, koruma edin. Afiyet olsun 🙏🪷.
Sade Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








