Sade Cup Kek

Sade Cup Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • İsteğe bağlı damla çikolata
  • Kuru üzüm yahut kuru meyve

Sade Cup Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına 2 yumurta ve şekeri alalım köpük köpük olup beyaz oluncaya kadar çırpalım.
  2. Üzerine 1 su bardağından biraz eksik süt ve sıvı yağı koyup çırpmaya devam edelim.
  3. Un kabartma ve vanilyayı koyup bir müddet daha çırpalım.
  4. İsteğe bağlı olarak damla çikolata yahut kuru üzümleri koyalım ve hamuru güzelce karıştıralım.
  5. Fırına vermeden evvel keklerimizin üzerine kuru üzüm yahut damla çikolata koyalım.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25 dakika denetimli bir halde pişirelim.
  7. Sürenin sonunda güzelce kabaran cup keklerimiz servise hazır🌸 afiyet olsun.

Not ‼️ben kalan kekleri borcama koyup üzerini streçleyip buz dolabında bekletiyorum çok hoş ve yumuşacık bir kek oluyor kalınca üzeri kuruyor bunu önlemiş oluyoruz.

Sade Cup Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı
Fissler Düdüklüde Pratik Mercimek Çorbası
Yeşilim Tatlısı
Çatlayan Limonlu Kurabiye Tarifi
Zeytin Yağlı Girit Kabağı
Kuru Üzümlu Kakaolu Nişastalı Pamuk Kek
Hdabla | © 2025 |