Sade Bulgur Pilavı
Sade Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı sıcak su yahut tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta uzunluk kuru soğan (isteğe bağlı) ben kullanmadım
- 1,5 çay kaşığı tuz (dikkat edin damak tazına nazaran denetim edin)
Sade Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını yahut zeytinyağını koyun.
- Küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Bulguru tencereye ekleyin ve 3-4 dakika kavurun. Bu süreç, pilava daha varlıklı bir aroma kazandırır.
- Kavrulan bulgura 3 su bardağı sıcak suyu yahut tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu ek edip bir sefer karıştırın.
- Kapağı kapatıp kısık ateşte suyunu büsbütün çekene kadar (yaklaşık 12-15 dakika) pişirin.
- Altını kapatın ve kapağın altına pak bir bez koyarak 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Pilavı karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Not: isteğe bağlı ister soğanlı ve soğansız ekleyebilirsiniz.
Sade Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



