Sade Bulgur Pilavı

Sade Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su yahut tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yahut 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta uzunluk kuru soğan (isteğe bağlı) ben kullanmadım
  • 1,5 çay kaşığı tuz (dikkat edin damak tazına nazaran denetim edin)

Sade Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını yahut zeytinyağını koyun.
  2. Küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Bulguru tencereye ekleyin ve 3-4 dakika kavurun. Bu süreç, pilava daha varlıklı bir aroma kazandırır.
  4. Kavrulan bulgura 3 su bardağı sıcak suyu yahut tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu ek edip bir sefer karıştırın.
  5. Kapağı kapatıp kısık ateşte suyunu büsbütün çekene kadar (yaklaşık 12-15 dakika) pişirin.
  6. Altını kapatın ve kapağın altına pak bir bez koyarak 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  7. Pilavı karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun.

Not: isteğe bağlı ister soğanlı ve soğansız ekleyebilirsiniz.

Sade Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çekirdekli Kurabiye (Videolu)
Muzlu Borcam Pastası
Enfes Latte Pasta
Tahinli Kek
Kabaklı Semizotu Yemeği
Tereyağlı Susamlı Çubuk Kurabiye
Hdabla | © 2025 |