Saçaklı Poğaça

Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya
  • 3 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke

İçi için;

  • 1 paket labne peyniri
  • Kıyılmış maydanoz

Üzeri için;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez

Saçaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için birinci evvel sıvı materyalleri kabımıza koyup özleşmesini sağlayalım, daha sonra ununu, tuzu ,şekeri ve mayayı ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edelim.
  2. Hamurumuzu yarım saat mayalanması için üzerini kapatarak dinlenmeye bırakalım.
  3. Dinlenen hamurlarımızdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp tepsimize dizelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı ve pekmezli karışımından sürüp 180 derecelik fırında yarım saat pişirelim.
  5. Pişen hamurlarımız soğuduktan sonra ortadan ikiye yarım bir halde bölüp içine labne peynirini sürelim, kenarlarına da labne peynirden sürdükten sonra maydanoza bulayıp servis tabağına alalım.
  6. Dilerseniz bu etapta kaşar peyniri de rendeleyip ona da batırabilirsiniz afiyet olsun.

Saçaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cream Puff
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Damla Çikolatalı Kurabiye
Elmalı Tart (Glutensiz)
Sucuklu Patates Pufları (Çayınız Demlenene Kadar Hazır)
Az Ölçülü Hira Tatlısı
Hdabla | © 2025 |