Saçaklı Poğaça
Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- 3 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
İçi için;
- 1 paket labne peyniri
- Kıyılmış maydanoz
Üzeri için;
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
Saçaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için birinci evvel sıvı materyalleri kabımıza koyup özleşmesini sağlayalım, daha sonra ununu, tuzu ,şekeri ve mayayı ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu yarım saat mayalanması için üzerini kapatarak dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurlarımızdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve pekmezli karışımından sürüp 180 derecelik fırında yarım saat pişirelim.
- Pişen hamurlarımız soğuduktan sonra ortadan ikiye yarım bir halde bölüp içine labne peynirini sürelim, kenarlarına da labne peynirden sürdükten sonra maydanoza bulayıp servis tabağına alalım.
- Dilerseniz bu etapta kaşar peyniri de rendeleyip ona da batırabilirsiniz afiyet olsun.
Saçaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










