Saçaklı Poğaça

Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine)
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 6,5-7 su bardağı)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

Arasına ve kenarlarına;

  • İstediğiniz çeşit peynir (ben labne peynir kullandım)
  • Maydanoz
  • Kaşar peyniri rendesi

Saçaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına ılık sütü ve suyu, mayayı ve şekeri alıp karıştıralım.
  2. Sonra sıvı yağı, yumurta beyazlarını ve tuzu koyup un eklemeye başlayalım.
  3. Hamurun kıvamı hafif ele yapışan bir kıvamda olmalı.
  4. Hamuru toparlamak için elinize az sıvı yağ alıp toparlayalım.
  5. Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.
  7. Tepside de 20 dakika kadar tepsi mayası yapıp üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürerek evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkan poğaçalar soğuduğunda ortalarına peynir sürüp kenarlarını da maydanoz ve kaşar peyniri rendesine bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Saçaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cheesecake
Balon Pişi
Çiçek Tartolet (Videolu)
Ramazan Pidesi
Cennet Hurmalı Magnolia
Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet