Saçaklı Poğaça

Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine)
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 6,5-7 su bardağı)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

Arasına ve kenarlarına;

  • İstediğiniz çeşit peynir (ben labne peynir kullandım)
  • Maydanoz
  • Kaşar peyniri rendesi

Saçaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına ılık sütü ve suyu, mayayı ve şekeri alıp karıştıralım.
  2. Sonra sıvı yağı, yumurta beyazlarını ve tuzu koyup un eklemeye başlayalım.
  3. Hamurun kıvamı hafif ele yapışan bir kıvamda olmalı.
  4. Hamuru toparlamak için elinize az sıvı yağ alıp toparlayalım.
  5. Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.
  7. Tepside de 20 dakika kadar tepsi mayası yapıp üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürerek evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkan poğaçalar soğuduğunda ortalarına peynir sürüp kenarlarını da maydanoz ve kaşar peyniri rendesine bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Saçaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Kaşarlı Omlet
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Nefis Kurutulmuş Bamya Yemeği
Kereviz Sapı Çorbası
Kolay Poğaça Tarifi
Üçgen Poğaça
Hdabla | © 2025 |