Saçaklı Kadayıf

Saçaklı Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadayıf
  • Yarım paket hazır baklava yufkası
  • 200 gram fındık içi
  • 200 gram tereyağ

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Saçaklı Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şeker ve suyumuzu bir tencereye alıp kıvam alana kadar kaynatalım.
  2. Kadayıflarımızı elimizde ayrıştıralım.
  3. Hazır baklava yufkamızın bir adedini dört kesime bölüp kısa tarafına kadayıfımızı yufkanın dışına taşacak formda yerleştirelim.
  4. Ardından fındık içimizi ve tereyağımızı döküp saralım.
  5. Bu süreci tüm yufkalara uygulayalım.
  6. Ardından 180°’de uygunca kızarana kadar pişirelim.
  7. Tatlımız piştikten sonra 3- 4 dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyip şerbetimizi dökelim.
  8. Tatlımızı yarım saat üstü kapalı bir formda dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Saçaklı Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Perdeli Pilav
Kuru Patlıcan Yemeği
Frambuazlı Çikolatalı Bella Vista Pasta
İşgembeden Gözleme
Kıyır Kıyır Mayasız Sebzeli Poğaça
Ev Yapımı Kahvaltılık Çikolata
Hdabla | © 2025 |