Sac Tava

Sac Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon

Sac Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle eti saca koyalım.
  2. Suyunu salana kadar karıştıralım.
  3. Üzerini kapatıp 10 dk pişirelim.
  4. Daha sonra eti suyuyla birlikte bir kaseye boşaltalım.
  5. Saca zeytinyağı ve tereyağını ekleyelim.
  6. Üzerine kasedeki eti(suyunu ayırıp) boşaltıp, mühürleyelim.
  7. Daha sonra suyuda boşaltıp ağzını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30-40 pişirelim.
  8. Et piştikten sonra üzerine soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp ekleyelim. Biberleri doğrayıp ekleyelim.
  9. Soğan ve biber biraz piştikten sonra domatesi de ekleyip, tuz ve baharatları da ekleyip ağzını kapatalım. 10 dk daha pişirelim. Nefis lezzetiyle sac tava hazır.

Umarım beğenir ve denersiniz. Afiyet olsun.

Sac Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Bulgur Pilavı
Tahinli Kurabiye
El Açması Patatesli Börek
Tavuk Göğsü Tatlısı
Muzlu Magnolia (Kavanoz Tatlısı)
Tavuklu Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |