Saç Kavurma
Saç Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu eti
- 50 gram kuyruk yağı
- 1 fincan zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 5 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Saç Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etleri ve kuyruk yağını küçük küçük doğrayalım.
- Zeytinyağı ve kuyruk yağını tavaya alalım, biraz kavrulduktan sonra etleri ekleyelim, kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
- Soğanı biberleri ince ince doğrayalım.
- Suyunu çeken ete ek edelim.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
- Ete ek edelim.
- Baharatları ve tuzuda ek edelim.
- Domatesler eriyinceye et yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
Saç Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






