S Kurabiye
S Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yumuşak tarin yada vita yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
S Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı oda ısısında yumuşamış vita yada tarin marka yağı elimizle ezelim, sonra pudra şekerini ekleyip elimizle uygunca karıştıralım, birbirine yedirelim, şeker elimizin ısısıyla erisin.
- Unu yavaş yavaş yedire yedire yoğuralım hamur elimizi bırakırsa kıvamı tamdır yapışıyorsa biraz daha un katalım kulak göğsünden biraz daha sert olacak.
- Hamurdan kesimler koparıp tezgahta parmak kalınlığında yuvarlayıp çubuk yapalım, bu çubuktan işaret parmağından daha uzun kesip s biçimi verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim .
- Isıtılmış fırında 170 derecede 20dakika pişirelim bu kurabiyenin özelliği beyaz kalması onun için üzeri kızarmadan denetimli pişirin üzeri çatladığı vakit pişmiş demektir.
‼️Not bu kurabiyenin özelliği vita yağı yada tarin marka yağ ile yapılır nedeni ise bu yağlarda su ölçüsü yok denecek kadar az kurabiyenin sert olmayıp ağızda dağılması gerekiyor özelliği budur yağı marketlerde bulabilirsiniz margarin olmuyor zira onda su oranı fazla kurabiyeyi sertleştirir o yüzden bu yağlardan birini tercih etmelisiniz yapıp doldurun ,bir kavanoza canınız tatlı istediğinde çay kahve yanında yada süt ile şahane olur.
S Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










