S Kurabiye

S Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta (2 sinin sarısı üstüne) (yumurtalar küçükse 6 yumurta)
- 1 su bardağı şeker ( az şekerli sevdiğimiz için)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 250 gram tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
S Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz. Akabinde yağları ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra vanilya, kabartma tozu ve unu ekliyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- En son sıvı yağla hamurumuzu toparlayıp s halini veriyoruz, üstüne yumurta sarısı sürüyoruz.
- 180 derece fanlı ayarda pişiriyoruz. Afiyet olsun.
S Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
