Rüya Pasta

Rüya Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için ;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı labne
Ganaj için;
- 1 kutu krema (%35 yağlı olan 200 ml)
- 180 gram beyaz çikolata
Rüya Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ben antep fıstıklı beyaz çikolata kullandım. Biz çok seviyoruz.
- Kek için; Yumurta sarı ve aklarını ayırın.
- Şekerin yarısını aklara yarısını yumurta sarılarına ek edin.
- Önce akları köpük köpük olacak formda çırpın.
- Sonrasında sarılarını vanilin ile birlikte çırpın.
- Sıcak suyu ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Kuru malzemeleride eleyerek harcımıza katalım.
- En son yumurta aklarını iki seferde olacak halde harcımıza katalım ve söndürmeden spatula yardımıyla alt üst ederek karıştıralım.
- 180 derecelik ısınmış fırına verelim. Yaklaşık 15 -20 dakika bir müddette pişiyoruz.
- Keki 1 su bardağı sütle ıslatıyoruz.
- Krema için; Vanilin ve labne hariç tüm gereçleri bir tencereye alın ve karıştırın.
- Piştikten sonra vanilin ekleyin.
- Ardından üzerine değecek formda streçleyin ve soğumaya bırakın.
- Kekin üzerine yaymadan evvel labneyi ekleyin ve en az beş dakika mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın kekin üzerine dökün.
- Kremayı ısıtın. Çikolataları ekleyip düzgünce karıştırın. Soğumaya bırakın ve kekin üzerine dökün.
Rüya Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

