Rus Salatası
Rus Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram süzme yoğurt (marketten hazır 400 gram gram kullanıldı)
- 2 su bardağı mayonez (200 ml)
- 1 su bardağı bezelye (buzluk olduğu için başka kaynatılmıştır)
- 5 küçük/orta uzunluk patates
- 3 orta/büyük uzunluk havuç
- 3 adet kornişon turşu
Rus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler ve havuçlar yıkanıp küp formunda doğranır.
- Uygun bir tencerede kaynatarak pişirilir.
- Süzgece alınarak soğumaya bırakılır.
- Aynı süreç bezelye için uygulanır.
- Diğer tarafta geniş bir kaba yoğurt ve mayonez alınır bir kaç dk karıştırılır.
- Süzülüp soğuyan sebzeler ve küp biçiminde doğranmış kornişon turşu yoğurtlu karışıma dökülür.
- Tamamen karıştırılıp servis tabağına alınır.
Rus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









