Rus Çöreği

Rus Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket maya
  • 80 gram oda ısısında tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 350-400 gram un

Cheesecake dolgusu için:

  • 200 gram labne
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Streusel kırıntısı için:

  • 1 dolu tatlı kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Ahududu sosu için:

  • 200 gram ahududu (ya da dilediğiniz orman meyvesi)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta (yarım çay bardağı suda çözülmüş)
  • Çeyrek limon suyu

Üzerine sürmek için:

  • Yumurta sarısı

En son üzerine serpmek için:

  • İsteğe bağlı pudra şekeri

Rus Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Bunun için maya, şeker ve sütü bir kapta birleştirip, 10-15 dk üzerini kapatıp bekletelim.
  2. Sonra öbür materyalleri ekleyip, en son unu azar azar ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. Bu sırada ahududu sosu için; bütün materyalleri sos tenceresine alıp kaynayana kadar karıştırarak kıvam alınca altını kapatalım.
  4. Ardından labneli dolgu için gereken gereçleri de başka bir kapta birleştirip güzelce karıştıralım.
  5. Stresuel kırıntı için de gereken materyalleri başka bir kapta birleştirip, elimizle yoğurarak birbirine özdeştirelim.
  6. Hamur mayalandıktan sonra bir dk daha yoğurup tezgaha alalım ve 9 eşit kesime bölerek beze yapalım. Bezeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. 20-30 dk üzerini örtüp, tepsi mayası yapalım.
  7. Süre sonunda geniş tabanlı bir bardak ile bezelerin üzerine bastırıp ortasını çukur hale getirelim. Kenarlarına fırça ile yumurta sarısı sürelim.
  8. İçlerini labneli karışım ile dolduralım. Labnenin üzerine de birer yemek kaşığı ahududulu sostan bırakalım. En üstüne streusel kırıntıyı serpiştirelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim. Denetimli olalım bu mühlet uzayıp, kısalabilir. Altı üstü kızardığında pişmiş demektir.
  10. İlk sıcağı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz. Sıcakken farklı soğukken başka lezzetli çörekleriniz hazır. Afiyet olsun 🥰

Rus Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kız Pastası
Fırında Karnabahar-Brokoli Salatası
Sağlıklı Tiramisu
Tahinli Kek
10 Dakikada Anne Kurabiyesi (Videolu)
Fırında Tavuk Patates
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet