Rulokatlı Pasta

Rulokatlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

İçi için;

  • 2 paket pastacı kreması
  • 2 adet muz
  • 10adet çilek

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Süslemek için;

  • 2 paket rulo kat

Rulokatlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek için yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekliyoruz. Bunları da karıştırdıktan sonra un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kek karışımımızı karıştırıyoruz. (ben 4 kat yaptığım için 2 adet kek yaptım. Yani tıpkı ölçülerle bir kek daha yapabilirsiniz ).
  3. Kekimizi evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  4. Pişen kekimizi birinci sıcağı çıktıktan sonra bir çember, tabak yahut kapakla yuvarlak olacak biçimde kesiyoruz.
  5. İlk kekimizi alıp sütle ıslattıktan sonra kremasını akabinde muz,çilek ve çikolata koyup 2. Kata geçiyoruz.
  6. Bu süreci bütün katlara uyguluyoruz.
  7. Daha sonra kalan kremamız ile pastanın her yerini kaplıyoruz.
  8. Pastamızı sıvadıktan sonra rulo katları pastamızın yüksekliğinde olacak biçimde uzunluklarını ayarlayıp keserek pastamızın etrafına diziyoruz.
  9. Son olarak en üst kısmına artı yapacak halde rulo kat koyup dilediğimiz üzere süslüyoruz.
  10. Siz bu etapta artı yapmadan direkt olarak tek çeşit süsleme de yapabilirsiniz.

Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Rulokatlı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Yoğurtlu Brokoli
Bazlama
Patatesli Köfte
Kebapçı Ezmesi (Videolu)
Püreli Köfte
Hdabla | © 2025 |