Rulokatlı Pasta
Rulokatlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
İçi için;
- 2 paket pastacı kreması
- 2 adet muz
- 10adet çilek
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Süslemek için;
- 2 paket rulo kat
Rulokatlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek için yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekliyoruz. Bunları da karıştırdıktan sonra un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kek karışımımızı karıştırıyoruz. (ben 4 kat yaptığım için 2 adet kek yaptım. Yani tıpkı ölçülerle bir kek daha yapabilirsiniz ).
- Kekimizi evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi birinci sıcağı çıktıktan sonra bir çember, tabak yahut kapakla yuvarlak olacak biçimde kesiyoruz.
- İlk kekimizi alıp sütle ıslattıktan sonra kremasını akabinde muz,çilek ve çikolata koyup 2. Kata geçiyoruz.
- Bu süreci bütün katlara uyguluyoruz.
- Daha sonra kalan kremamız ile pastanın her yerini kaplıyoruz.
- Pastamızı sıvadıktan sonra rulo katları pastamızın yüksekliğinde olacak biçimde uzunluklarını ayarlayıp keserek pastamızın etrafına diziyoruz.
- Son olarak en üst kısmına artı yapacak halde rulo kat koyup dilediğimiz üzere süslüyoruz.
- Siz bu etapta artı yapmadan direkt olarak tek çeşit süsleme de yapabilirsiniz.
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Rulokatlı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






