Rulo Pizza Poğaça

Rulo Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek )
  • 5 su bardağı un (miktarı değişebilir un markasına nazaran )

Üzerindeki sos için;

  • 1 yemek kaşığı acısız biber salçası
  • Kekik
  • Nane
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için;

  • Sucuk
  • Kaşar
  • Süt mısır
  • Biber

Rulo Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri karıştırın, en son unu azar azar ekle ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini bir poşet ile örtüp 1 saat mayalandırmaya bırakın.
  2. İç harcı için tüm gereçleri ince ince doğrayıp karıştır bir kenarda bekletin.
  3. Mayalanan hamurun evvel maya kokusunu almak için yoğuruyoruz ve iki eşit bezeye bölüp merdane ile 1 cm kalınlıkta açıyoruz.
  4. Salçalı sos için tüm gereçleri birleştirip ocakta kavuruyoruz ve bu sosu açtığımız bezenin üzerine sürüyoruz.
  5. Daha sonra iç harcı için ayırdığımız öbür materyalleri bezenin üzerine serpiştirip rulo yapıyoruz ve eşit büyüklükte kesip tepsiye dizelim.
  6. 10 dakika tepsi mayası yaptırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

Rulo Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tablacı Salatası
Artan Kekten 5 Dakikada Rulo Pasta
Soslu Karnabahar Kızartması (Karnabahar Sevmeyenler Bile Bayılacak)
Barbunya Pilaki
Maş Fasulyesi Salatası
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |