Rulo Pizza Poğaça
Rulo Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek )
- 5 su bardağı un (miktarı değişebilir un markasına nazaran )
Üzerindeki sos için;
- 1 yemek kaşığı acısız biber salçası
- Kekik
- Nane
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
- Sucuk
- Kaşar
- Süt mısır
- Biber
Rulo Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri karıştırın, en son unu azar azar ekle ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini bir poşet ile örtüp 1 saat mayalandırmaya bırakın.
- İç harcı için tüm gereçleri ince ince doğrayıp karıştır bir kenarda bekletin.
- Mayalanan hamurun evvel maya kokusunu almak için yoğuruyoruz ve iki eşit bezeye bölüp merdane ile 1 cm kalınlıkta açıyoruz.
- Salçalı sos için tüm gereçleri birleştirip ocakta kavuruyoruz ve bu sosu açtığımız bezenin üzerine sürüyoruz.
- Daha sonra iç harcı için ayırdığımız öbür materyalleri bezenin üzerine serpiştirip rulo yapıyoruz ve eşit büyüklükte kesip tepsiye dizelim.
- 10 dakika tepsi mayası yaptırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
Rulo Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













