Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya (kek) için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Krema için:

  • 500 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Arası için;

  • Muz

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 150 ml. soğuk süt

Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremayı vanilya ve tereyağ hariç tüm materyalleri ekleyip güzelce karıştırın ve pişirin.
  2. Pişince ocağın altını kapatın ve vanilya ile tereyağı ekleyin ve bir kaba döküp üzerini streçleyip hava almadan soğumaya bırakın.
  3. Keki içinde evvel yumurta ve şekeri çırpın sonra başka tüm gereçleri ekleyip çırpın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve yeterlice yaydırın.
  4. 170 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika ortası üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  5. Pişince tepsiden yağlı kağıt ile alın ve üzerine bir yağlı kağıt daha serip aykırı çevirin ve o kısımdaki yağlı kağıdı alın ve soğumuş olan kremayı üzerine yaydırıp muzları dilimleyip dizin ya da bütün de koyabilirsiniz.
  6. Daha sonra rulo haline getirin ve yaklaşık 2 yahut 3 saat kadar buzdolabında bekletin.
  7. Bekleme müddeti dolmasına yakın bir kapta süt ve krem şantiyi düzgünce blender ile çırpın ve keki dolaptan alın üzerine sürün.
  8. Ben üzerine damla çikolata ve rendelenmiş ceviz ile süsledim, isteğe bağlı olarak da yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Cheesecake
Körili Spagetti
Milföyden Göbete Börek
Tepsi Kebabı
Patlıcan Musakka
Sütlü Kahve
Hdabla | © 2025 |