Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya (kek) için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Krema için:
- 500 ml süt
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için;
- Muz
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 150 ml. soğuk süt
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı vanilya ve tereyağ hariç tüm materyalleri ekleyip güzelce karıştırın ve pişirin.
- Pişince ocağın altını kapatın ve vanilya ile tereyağı ekleyin ve bir kaba döküp üzerini streçleyip hava almadan soğumaya bırakın.
- Keki içinde evvel yumurta ve şekeri çırpın sonra başka tüm gereçleri ekleyip çırpın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve yeterlice yaydırın.
- 170 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika ortası üzeri pembeleşene kadar pişirin.
- Pişince tepsiden yağlı kağıt ile alın ve üzerine bir yağlı kağıt daha serip aykırı çevirin ve o kısımdaki yağlı kağıdı alın ve soğumuş olan kremayı üzerine yaydırıp muzları dilimleyip dizin ya da bütün de koyabilirsiniz.
- Daha sonra rulo haline getirin ve yaklaşık 2 yahut 3 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Bekleme müddeti dolmasına yakın bir kapta süt ve krem şantiyi düzgünce blender ile çırpın ve keki dolaptan alın üzerine sürün.
- Ben üzerine damla çikolata ve rendelenmiş ceviz ile süsledim, isteğe bağlı olarak da yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
