Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı süt
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağından biraz az toz şeker
- 2 silme yemek kaşığı un
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti,(1 kutunun içinden bir tanesi )
Arasına koymak için;
- Muz
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta sarısı ve beyazlarını ayıralım.
- Yumurta beyazlarına biraz tuz ekleyip çırpmaya başlayalım. Sonra şekeri ekleyip yeterlice kabarana kadar yumurta beyazlarını çırpmaya devam edelim.
- Ayrı bir yerde yumurta sarılarına geriye kalan bütün materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Yumurta beyazlarını sarılı olan karışıma ekleyip karıştırıp tepsiye döküp yayalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.
- Kreması için krem şanti ve vanilya hariç verilen gereçleri karıştırarak pişirelim.
- Kaynayınca kapatıp vanilyayı ekleyelim.
- Krema uygunca soğuyunca krem şantiyi ekleyip çırpalım.
- Fırından çıkan kek sıcakken öteki bir yağlı kağıt üzerine aykırı çevirip rulo formunda saralım ve soğumaya bırakalım.
- Ardından ruloyu açıp 8 modüle keselim.
- Kremadan sıkıp sonra muz koyup tekrar rulo yapalım.
- Üzerine çikolata sosu döküp hal verelim.Afiyet olsun.
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





