Rulo Kek Tarifi (Elmalı Kırılmayan Çatlamayan)

Rulo Kek Tanımı (Elmalı Kırılmayan Çatlamayan) İçin Malzemeler

  • 6 adet elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi (arzuya göre)

Kekin hamuru için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Yeterince pudra şekeri

Rulo Kek Tanımı (Elmalı Kırılmayan Çatlamayan) Nasıl Yapılır?

  1. Elmalar yıkanıp kabukları soyulur rendelenir.
  2. Uygun bir tavaya alınır yarım bardak şeker eklenir ocağa alınır suyu çekene kadar pişirilir tarçın, ceviz ek edilir karıştırılır, yağlı kâğıt serili fırın tepsiye yayılır.
  3. Uygun bir kaba yumurtalar kırılır şeker ilave edilir çırpılır.
  4. Süt, denetimli elenmiş un vanilin, kabartma tozu eklenir çırpılır.
  5. Pişirip tepsiye yayılan elmaların üzerine eşit halde yayılır evvelce ısıtılmış 180 derece fırına verilir kızarana kadar pişirilir.
  6. Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı geçsin üzerine yağlı kâğıt kapatıp aykırı çevrilir kek alta geçsin elmalar üzerinde kalsın.
  7. Böylece rulo yapmasıda kolaylaşacaktır.
  8. Yağlı kâğıt yardımıyla keke dokunmadan rulo yapılır.
  9. Soğuduktan sonra yağlı kağıt yavaşça alınır üzerine pudra şekeri serpilir servis yapılır. Deneyenlere afiyet olsun ⚘

Rulo Kek Tanımı (Elmalı Kırılmayan Çatlamayan) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Künefe
Kolay Çocuk Pastası
En Kolay Ekler Tarifi
Halleyli Muzlu Piramit Pasta
Pratik Mozaik Pasta ( Bisküvili Pasta )
Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |