Rulo Börek
Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet yufkayı seriyoruz içine sosunu sürüyoruz ve daha sonra patatesi ufalayarak koyuyoruz ve rendelenmiş kaşarı serpiyoruz.
- Daha sonra tıpkı süreci 3 defa tekrarlıyoruz ve rulo haline getirip iki parmak kalınlığında dilimliyoruz.
- Kalan sosun içine bir adet yumurta kırıyoruz karıştırıyoruz ve daha sonra tepsiye dizdiğimiz dilimlerin üzerine sosu sürüyoruz ve üstüne susam yahut çörek otu serpiştiriyoruz.
- Altlı üstlü ayarda 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















