Ricotta Ve Ispanak Dolgulu Cannelloni

Ricotta Ve Ispanak Dolgulu Cannelloni Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram cannelloni makarna
  • 500 gram taze ıspanak
  • 250 gram ricotta peyniri
  • 400 gram rendelenmiş kaşar yahut mozzarella
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 750 ml domates sosu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Ricotta Ve Ispanak Dolgulu Cannelloni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Cannelloni makarnaları hafif tuzlu kaynar suda yaklaşık 5 dakika haşlayın.
  2. Ardından dikkatlice süzüp birbirlerine yapışmamaları için yan yana dizin.
  3. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  4. Ispanakları ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  5. Ricotta peynirini ve 2 avuç rendelenmiş kaşarı ekleyip karıştırın.
  6. Tuzla tatlandırın.
  7. Fırın kabınızın tabanına biraz domates sosu yayın.
  8. Hazırladığınız iç harcı cannelloni’lerin içine doldurun (bir krema torbası yahut küçük kaşık kullanabilirsiniz) ve dolu makarnaları fırın kabına dizin.
  9. Kalan domates sosunu cannelloni’lerin üzerine dökün.
  10. Önceden ısıtılmış 200°c fırında 35 dakika pişirin.
  11. Üzeri için: 35 dakikanın akabinde kalan rendelenmiş kaşarı üzerlerine serpin ve 20 dakika daha pişirin.
  12. Peynir eriyip kızarana kadar fırında tutun. ⸻
  13. Püf noktası: dilerseniz iç harca biraz muskat rendesi ya da ezilmiş sarımsak ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz. Domates sosuna az ölçüde krema ekleyerek daha yumuşak bir tat elde edebilirsiniz.

Ricotta Ve Ispanak Dolgulu Cannelloni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Simit
+7 Aylık Kahvaltı
Mercimek Çorbası
Tereyağlı Cevizli Ev Baklavası
Pratik Lezzetli Anne Oturtması
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü
Hdabla | © 2025 |