Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet reyhan
  • 10-12 adet limon tuzu
  • 12 su bardağı su
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet kabuk tarçın
  • 7-8 adet karanfil

Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Reyhanların yapraklarını temizleyip, yıkayalım.
  2. Uygun bir kabın içerisine reyhanın yapraklarını koyalım. Üstüne de 12 bardak sıcak suyu dökelim. (ocakta pişirme süreci yapmıyoruz).
  3. İçine limon tuzu, şeker, tarçın ve karanfili koyup karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Soğuduktan sonra süzgeç yardımı ile süzelim ve sürahimize dolduralım.
  5. Dolapta uygunca soğuduktan sonra yazın sıcaklarında içeceğiniz bu üzere aromalı içeceğiniz hazır. Afiyet olsun.

Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindi Kapama
Fırında Tepsi Böreği
Pamuk Poğaça
Sebzeli Enfes Brokoli Çorbası
Armutlu Yoğurt Püresi
Browni Cookies
Hdabla | © 2025 |