Reyhan Şerbeti
Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet reyhan
- 10-12 adet limon tuzu
- 12 su bardağı su
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet kabuk tarçın
- 7-8 adet karanfil
Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Reyhanların yapraklarını temizleyip, yıkayalım.
- Uygun bir kabın içerisine reyhanın yapraklarını koyalım. Üstüne de 12 bardak sıcak suyu dökelim. (ocakta pişirme süreci yapmıyoruz).
- İçine limon tuzu, şeker, tarçın ve karanfili koyup karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra süzgeç yardımı ile süzelim ve sürahimize dolduralım.
- Dolapta uygunca soğuduktan sonra yazın sıcaklarında içeceğiniz bu üzere aromalı içeceğiniz hazır. Afiyet olsun.
Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







