Reyhan Şerbeti
Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet reyhan
- 5/6 tane limon tuzu
- 1.5 litre sıcak su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (tatlılığını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Reyhanı yıkayıp tencereye koyuyoruz.
- Üzerine şeker ile limon tuzu döküyoruz.
- Ardından üzerine kaynamış su döküyoruz ve eriyinceye kadar karıştırıp tencerenin ağzını kapatıyoruz. Katiyen kaynatmıyoruz.
- Bu halde soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından süzüp dolapta soğutuyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















