Reyhan Kokulu Sebzeli Patates Kavurma
Reyhan Kokulu Sebzeli Patates Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 6-7 adet arpacık soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı yahut ayçiçek yağı)
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 tutam taze reyhan
- 1 tutam maydanoz
Reyhan Kokulu Sebzeli Patates Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın.
- Arpacık soğanların kabuklarını soyun, sarımsakları bütün bırakın.
- Biberleri doğrayın tavada yağı ısıtıp patatesleri, arpacık soğanı, sarımsağı ve biberleri ekleyin.
- Orta ateşte kızarana kadar kavurun.
- Üzerine baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
- 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış reyhan ve maydanozu,limon suyu ekleyip karıştırın. Sıcak servis edin.
Reyhan Kokulu Sebzeli Patates Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








