Revani Tarifi

Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker (çok şekerlisi sevenler yarım bardak daha ekleyebilir)
Süslemek için;
- Limon
- Hindistan cevizi
- Süsleme şekeri
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için; su ve şekeri kaynamaya başladıktan 6 dakika sonra alıp soğuması için kenara kokuyoruz.
- Hamuru için tüm malzemeyi sırasıyla ekleyip, akışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Yağladığımız borcuma döküp, evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti ekliyoruz.
- Süsleme için; limonu üçgen halinde kesip, her dilime bir limon bir boncuk şeker koyup servis ediyoruz.
Afiyetle yensin 🍋🌸
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

