Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı)

Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı) Tanımı İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için;

  • Krem şanti yahut pasta kreması

Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbeti kaynatın soğumaya bırakın.
  2. Pastacı kremasını yahut krem şantiyi paketteki tarife nazaran yapıp dolaba kaldırın.
  3. Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip köpük köpük olup şeker eriyene kadar çırpın.
  4. Süt ve yağı ek edip karıştırın.
  5. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilace edip düzgünce karıştırın.
  6. İdeal bir kek harcı kıvamı yakalamanız kâfi olacaktır unu bu doğrultuda ekleyin.
  7. En son portakal kabuğu rendesini ve haşhaşı ek edip karıştırın.
  8. Yağlanmış olduğumuz fırın kabına harcı döküp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dk pişirin.
  9. İlk sıcağı çıkan keke çöp şişle delikler açarak şerbeti üzerine gezdirin.
  10. Şerbeti çekip soğuyan tatlı üzerine kremayı sıvayın ve dilediğiniz üzere dilimleyip süsleyin. Afiyet olsun 🤍.

Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Kadayıf
Sebzeli Fırın Mücver
Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tarifi
Glutensiz Limonlu Kurabiye
Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle)
Soslu Tavuk Patates
Hdabla | © 2025 |