Revani
Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet için su ile şekeri hazırlayın ,şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edin.
- Yumurta ile şekeri yeterlice çırpın.
- Yağ, yoğurt ve irmiği ekleyip çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın.
- Yağladığımız fırın tepsisine dökün çırpılan harcı ve fırında 180 dercede altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcağı çıkınca kekin kesip üzerine şerbeti ek edin. Afiyet olsun 🤍.
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







