Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derin bir kaba 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri alarak çırpıyoruz.
  2. Ardından unu ,yoğurdu ,irmiği, sıvı yağı, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
  3. Yağladığımız fırın tepsisine döküyoruz.
  4. 200 derece fırında pişiriyoruz. Kürdanla denetim ediyoruz.
  5. Şerbeti için 3 su bardağı tozşeker ve 3 su bardağı suyu ocağa alarak kaynatıyoruz. 1 dilim limon suyunu şerbete sıkıyoruz.
  6. Pişen revani kekinin birinci sıcağı çıktıktan sonra ılıyan şerbetimizi dilimlediğimiz kekin üstüne döküyoruz.

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar
Kırmızı Pancar Salatası(kolay Ve Sağlıklı)
Tuzlu Sebzeli Kek
Ballı Portakallı Somon
Nevşehir Usulü Mantı
Limonlu Ve Portakallı Kolay Kurabiye
Hdabla | © 2025 |