Resimli Pasta (Tam Tarif)
Resimli Pasta (Tam Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 10 yumurta ( 2 adedinin sarısı kremaya konulacak)
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağından 2 parmak az mısır nişastası
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı şeker
İç kreması için;
- 1 buçuk litre süt
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 paket vanilya
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1,5 paket kremşanti (toz)
Üzeri için ;
- 2 buçuk paket kremşanti
- 2 bardak soğuk süt
- İsteğe bağlı besin boyası
Arası için;
- Mevsim meyveleri yada ne koymak isterseniz
Resimli Pasta (Tam Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ben kalıbımı ayarlamakla başlıyorum istediğim dikdörtgen boyuta kalıbımı ayarlıyorum. A4 kağıdından 2 parmak büyük olacak her kenar.
- Yumurtanın sarısı ve akı çok âlâ bir biçimde ayrılacak katiyen akına sarı karışmaması lazım bu nokta çok önemli!! akına tuzu koyuyorum sarısına şekeri koyuyoruz ve farklı başka çok âlâ bir formda çırpıyoruz.
- Daha sonra sarısının içine eleyerek toz gereçleri ve ılık suyu koyuyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra akını yavaş yavaş ekleyip spatula yardımı ile karıştırıyoruz bu evrede mikser kullanmıyoruz zira kek kabarmaz.
- Önceden 170 derecede alt üst ayarda ısıttığımız fırınımızda orta kısımda 40 dakika pişiriyoruz daha sonra kürdan testi ile çıkarabilirsiniz.
- Kekimizi soğuduktan sonra bir gece poşete sarıp dinlendiriyoruz ki kek katlarını keserken topaklanma olmasın daha rahat bölünsün.
- Kremasını pişirirken kremşanti ve vanilya hariç bütün gereçleri tencereye alıp pişirelim. Daha sonra kremamız ılıdığında vanilya ve kremşantisini katıp 10 dakika çırpalım onu da üzerini poşetle örttükten sonra bir gece dinlendirelim.
- Keki katlarına ayıralım pastamızı yapacağımız tabanlığımızın üzerine kek kalıbımızı açalım kestiğimiz keki kek kalıbının içine oturtalım ve bir şişe soda ile birinci katı ıslatalım kremasını sürelim ve meyvelerini koyalım akabinde ikinci kata da birebir süreci uygulayalım en üst katını da ıslattıktan sonra soda ile üzerine incecik bir krema sürelim bir gece kalıpta dinlendireceğimiz için kekimizin üzeri kurumasın.
- Ertesi gün kalıbımızdan pastamızı nazikçe çıkaralım ve dilediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.
Resimli Pasta (Tam Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















