Renkli Patates Salatası

Renkli Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet büyük uzunluk patates
- 2 büyük uzunluk pancar
- 3 büyük uzunluk havuç
- 1 avuç kadar maydanoz
- Sıvı yağ
Haşlamak için;
- Su
- Tuz
Üzeri için:;
- Bir kase yoğurt
- 1 kaşık mayonez
- Haşlanmış mısır
Renkli Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyalım 3e 4e bölelim yıkayıp haşlamaya alalım haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı tuz koyalım.
- Bir öteki tencereye soyup tekrar 3e 4e böldüğümüz pancarları alalım üstüne gelcek kadar su koyup haşlanmaya bırakalım.
- Ardından soyup rendelediğimiz havuçları az sıvı yağ ve tuz ile kavuralım.
- Patatesleri ve pancarları çatal ile denetim edip, haşlandığında süzelim soğumaya bırakalım.
- Kavrulan havucu da soğumaya bırakalım.
- Tüm bu etaplar tamamlandıysa. 3 kap alalım haşladığımız patatesleri rendeleyip, 3 kaba eşit halde ayıralım.
- Bir kaptaki patateslere rendenin küçük kısmıyla pancarları rendeleyelim ve bir kaşık zeytinyağı ekleyelim.
- Diğer kaptaki patateslere kavurduğumuz havucu ekleyelim.
- Bir öteki kaptaki patateslere ise ayıklayıp, küçük doğradığımız maydanozları ve 1 kaşık zeytinyağını ekleyelim.
- Ben bir eldiven takıp elimle ezerek patatesleri harmanladım.
- Tadına bakarak tüm patateslerin tuzunu denetim edin.
- Karıştırma basamakları bittikten sonra ister fotoğraflardaki üzere porsiyonluk olarak, isterseniz dilediğiniz kek kalıbını streç ile kaplayarak patates harçlarını sırasıyla bastırarak ekleyelim.
- Üzerini de dinlediğiniz formda süsleyin ben yoğurt ve mısır kullandım.
Afiyet olsun.
Renkli Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




