Renkli Erişte Makarnası

Renkli Erişte Makarnası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket erişte (ben bimden aldım çok lezzetli)
  • 2 adet kapya biber ️ (büyük uzunluk kullandım)
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre sıcak su

Renkli Erişte Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kapya biberimizi küçük küçük doğruyoruz formu büsbütün size kalmış nasıl isterseniz, akabinde havuçlarımızı rendeliyoruz, tavaya atıp güzelce kavuruyoruz ancak dikkat edelim yanmasın çok harlı ateş olmasın.
  2. En son dökmek için sucak suyumuzu hazırlıyoruz kaynamaya alalım.
  3. Kavrulan sebzelerimizin üzerine eriştelerimizi ekliyoruz ve 2-3 dk daha kavurup üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu ve tuzu ekliyoruz.(görseller ekledim lütfen bakınız) ( isteğe nazaran tavuk suyu kullanabilirsiniz, bulyon kullanabilirsiniz).
  4. Daha sonrasında altını kısıp 25 dk pişmeye bırakıyoruz piştikten sonra demlenmesi için altını kapatıp kenara alıyoruz.

Şimdiden afiyet bal şeker olsun harikaaa lezzetli oluyor 🙂 iftar sofraları için vazgeçilmez.

Renkli Erişte Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı Bademli
Avokadolu Pankek (Yumurtasız)
Somun Ekmek
Elmas Kurabiye
Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası
Antep Etli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |