Renkli Erişte Makarnası

Renkli Erişte Makarnası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket erişte (ben bimden aldım çok lezzetli)
- 2 adet kapya biber ️ (büyük uzunluk kullandım)
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre sıcak su
Renkli Erişte Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kapya biberimizi küçük küçük doğruyoruz formu büsbütün size kalmış nasıl isterseniz, akabinde havuçlarımızı rendeliyoruz, tavaya atıp güzelce kavuruyoruz ancak dikkat edelim yanmasın çok harlı ateş olmasın.
- En son dökmek için sucak suyumuzu hazırlıyoruz kaynamaya alalım.
- Kavrulan sebzelerimizin üzerine eriştelerimizi ekliyoruz ve 2-3 dk daha kavurup üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu ve tuzu ekliyoruz.(görseller ekledim lütfen bakınız) ( isteğe nazaran tavuk suyu kullanabilirsiniz, bulyon kullanabilirsiniz).
- Daha sonrasında altını kısıp 25 dk pişmeye bırakıyoruz piştikten sonra demlenmesi için altını kapatıp kenara alıyoruz.
Şimdiden afiyet bal şeker olsun harikaaa lezzetli oluyor 🙂 iftar sofraları için vazgeçilmez.
Renkli Erişte Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




