Renkli Buğday (Yarma, Dövme) Çorbası

Renkli Buğday (Yarma, Dövme) Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış yarma
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı sıcak su
Renkli Buğday (Yarma, Dövme) Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarmayı ben, iki haftada bir yarım kilo haşlayıp dolabın alt kısmında kavanoz da kapalı bir halde muhafazza ediyorum gerektikçe kullanmak için. Şayet ki bu türlü bir durumunuz yoksa bir gün evvelden ıslatıp ya da iki. Saat evvelden haşlamanız gerekiyor.
- Yağları tencere alın, ince kıyılmış soğanı ekleyin kavurun, üzerine salçayı verin biraz kavurun baharatları ek edin yarmayı ve tuzu ekleyin bir kaç sefer karıştırın sıcak suyu ekleyin.
- Kısık ateşte 15 dk orta ara karıştırarak kaynamaya bırakın kaynadıktan beş dk sonra süt (sıcak yahut soğuk fark etmiyor) ekleyin 5 dk daha kaynatın.
- Ocağın altını kapatın içerken rahatsız etmeyecek formda doğranmış maydanozları ek edin. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun. Dikkat! üflemeden içmeyiniz 🫢.
Renkli Buğday (Yarma, Dövme) Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
