Renk Renk Lezzet Soteli Patates Salatası

Renk Renk Lezzet Soteli Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 orta uzunluk patates
  • 3 büyük uzunluk havuç (rendelenmiş – sotelenmiş)
  • 3 büyük uzunluk kapya biber (sotelenmiş)
  • 1 büyük uzunluk soğan (yarım ay kesim – sotelenmiş)
  • 1 su bardağına yakın kornişon turşu
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • Dereotu
  • Maydanoz (ince kıyım)

Sosu için:

  • 1,5 su bardağı kadar yoğurt
  • Yarım su bardağı mayonez
  • Tuz
  • Çok az kırmızı toz biber
  • Arzuya nazaran 1 yemek kaşığı hardal sos

Renk Renk Lezzet Soteli Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyup, tuz ekleyerek haşlayalım.
  2. Patatesler haşlanırken, tavaya sırasıyla soğanları alıp yavaşça soteleyelim.
  3. Daha sonra kapya biberleri ve havucu da bir hoş soteleyelim. (ben farklı ayrı soteledim. Siz evvel soğanları biraz soteledikten sonra kırmızı biberi daha sonra havucu da ekleyip yapabilirsiniz. )
  4. Haşlanan patatesleri küpler hâlinde doğrayalım.
  5. Büyükçe bir kapta patatesleri, sote zerzevatları, turşuyu, mısırı ekleyip karıştıralım.
  6. Servise yakın hazırladığımız yoğurtlu sosumuzu üzerine ekleyip nazikçe harmanlayalım.

Renk Renk Lezzet Soteli Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Türlü Farifi
İç Bakla
Taze Yeşil Fasülye Tarifi
Patatesli Börek
Sufle ( Tam Kıvamında Enfes )
Fırında Patlıcan Musakka
Hdabla | © 2025 |