Rengarenk Arpa Şehriye Salatası

Rengarenk Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük pancar
  • 3,5 su bardağı su
  • 6 adet kornişon turşu
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 2 adet köz kapya biber
  • 1 adet mısır konservesi
  • 1 yemek kaşığı burger sos
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Rengarenk Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ ve şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz.
  2. Üzerine soyup 4’e böldüğümüz pancarı ve suyu ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince pancarları tencereden alıyoruz.
  3. Turşu ve kapya biberi küp küp doğruyoruz.
  4. Dereotunu da doğrayıp karıştırma kabına tüm gereçleri sırayla ekliyoruz.
  5. Tuzunu ve ekşisini damak tadınıza nazaran ayarlamak istersiniz diye ölçü belirtmedim.
  6. Tüm gereçleri karıştırıp servis kasemize alıyoruz ve dilediğimiz üzere servis ediyoruz.

Rengarenk Arpa Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Pasta
Akşam Yemeği Menüsü / Bayram Sofralarınıza Çok Yakışır
Cheesecake
Renk Şöleni Yeşil Salata
Kabak Ve Tulum Peynirli Kereviz Salatası (5 Dakikada Hazır)
Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba
Hdabla | © 2025 |