Rengarenk Arpa Şehriye Salatası
Rengarenk Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük pancar
- 3,5 su bardağı su
- 6 adet kornişon turşu
- 3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 2 adet köz kapya biber
- 1 adet mısır konservesi
- 1 yemek kaşığı burger sos
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Rengarenk Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ve şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz.
- Üzerine soyup 4’e böldüğümüz pancarı ve suyu ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince pancarları tencereden alıyoruz.
- Turşu ve kapya biberi küp küp doğruyoruz.
- Dereotunu da doğrayıp karıştırma kabına tüm gereçleri sırayla ekliyoruz.
- Tuzunu ve ekşisini damak tadınıza nazaran ayarlamak istersiniz diye ölçü belirtmedim.
- Tüm gereçleri karıştırıp servis kasemize alıyoruz ve dilediğimiz üzere servis ediyoruz.
Rengarenk Arpa Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











