Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım bardak yoğurt
  • Yarım bardak reçel suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 bardak un (200 ml bardakla)

Üzeri için,

  • Pudra şekeri

Reçelli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
  2. Sora yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz:-).
  3. Sora sıvı yağı ve reçel suyunu da ekleyip (ben incir reçelinin suyunu kullandım)karıştırıyoruz ve en son 2 bardak unu yavaş yavaş ekleyip hamur yoğuruyoruz, hamur ele yapışan olmalı.
  4. En son elimizi sıvı yağla yağlayıp hamurdan yuvarlak yada oval formda yapıp tepsiye diziyoruz ve 180 derecede fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
  5. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

Reçelli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dut Pekmezli Kek
Beş Çayı Gün Menüsü
Banana Bread
Mercimekli Ve Yumuşacık Krep (Videolu)
Salata
Kırmızı Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |