Reçelli Kurabiye
Reçelli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım bardak yoğurt
- Yarım bardak reçel suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 bardak un (200 ml bardakla)
Üzeri için,
- Pudra şekeri
Reçelli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
- Sora yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz:-).
- Sora sıvı yağı ve reçel suyunu da ekleyip (ben incir reçelinin suyunu kullandım)karıştırıyoruz ve en son 2 bardak unu yavaş yavaş ekleyip hamur yoğuruyoruz, hamur ele yapışan olmalı.
- En son elimizi sıvı yağla yağlayıp hamurdan yuvarlak yada oval formda yapıp tepsiye diziyoruz ve 180 derecede fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Reçelli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











