Ramazan’ın Sultanı Revani

Ramazan’ın Sultanı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 200 ml bardak süt
  • 1 200ml bardak irmik
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 hamur kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3,5 200ml bardak elenmiş un

Şerbeti için;

  • 4 200ml bardak şeker
  • 3 200ml su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Ramazan’ın Sultanı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. 1 bardak süt ve 1 bardak irmik ek edilip, çırpmaya devam edilir.
  3. 1 limon 🍋 kabuğu rendesi ve suyu ek edilip, hamur kabartma tozu vanilya ve un ek edilip karıştırılır hafif yağlanmış borcama boşaltılır 180°de 30′ pişirilir.
  4. Şerbeti hazırlanır içine 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu kaynara çıktıktan sonra ek edilir.
  5. Pişen revani ılık, şerbeti sıcak olacak formda dilimlendikten sonra üzerine yeterlice çekinceye kadar şerbeti dökülür.
  6. Dilimlenip şerbeti uygunca alan revani üzerine isteğe bağlı olarak hindistan cevizi ile süslenir. Afiyetle şifa olsun 🩷

Ramazan’ın Sultanı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahana Kapuska
Diyet Bal Kabağı Çorbası
Çay Saati Menüsü
Tarhana Çorbası
Çörek Otlu Kurabiye (Çok Lezzetli Ve Çok Kolay)
Kemal Paşa Tatlısı Tam Ölçüsü
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet