Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi

Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç yaprakları
Güllaç yapraklarını ıslatmak için;
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı besin da kullanılan gül suyu
- 1.5 litre süt
Ara katı için;
- Yarım su bardağı fındık
Süslemek için;
- Vişne
- Nar
- File fındık
- Toz fıstık
- Hindistan cevizi
Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencereye sütü gül suyunu ve şekeri ilave edip ocağa koyalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Süt kaynamadan ocaktan alalım. Ilık olması kâfi.
- Güllaç yapraklarını ikiye bölüp, servis kabına dizelim. Yaprakların üzerine sütten gezdirelim. Yapraklar alt ve üst eşit halde yerleştirip sırasıyla yaprak ve süt formunda ilerleyelim. Orta katına gelince fındığı serpelim.
- Aynı biçimde yapraklar ve süt sırasıyla katları tamamlayalım. En son sütü her yerine gelecek biçimde gezdirelim.
- Meyveler ve dilediğimiz eserlerle süsleyelim. Afiyet olsun🩷.
Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








