Ramazan’ın Gülü Güllaç

Ramazan’ın Gülü Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket 300 gramlık güllaç
  • 2 lt süt
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 paket vanilin

Ramazan’ın Gülü Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sütü, şekeri ve vanilini alıp şeker eriyene kadar karıştırarak sütü ısıtalım.
  2. Son olarak gül suyunu ek edelim.
  3. İsteyen kullanmayabilir,sevenler iki yemek kaşığı ekleyebilir.
  4. Sıcaklığı parmağınızı yakmayacak ısıda olmalı (yoğurt mayalar gibi) güllaç yapraklarını ister benim üzere makasla tepsi ölçüsünde kesin isterseniz elinizle kırarak tepsiye yerleştirin ,her yapraktan sonra iki kepçe kadar sütü yaprakların her tarafına gezdirin.
  5. Yaprakların yarısı bitince iri çekilmiş cevizleri serpip kalan yaprakla bitene kadar süreci tekrar edelim.
  6. Kalan sütü tepsinin her tarafına gezdirip dolapta en az iki saat dinlendirelim.
  7. Dilimleyip üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ramazan’ın Gülü Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Bal Kabağı Çorbası
Lorlu Fit Poğaça
En Pratiğinden Krep Gözleme
Bebekler İçin Lokum Püre
Sufle
Tartolet
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet