Ramazan Tatlısı

Ramazan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 buçuk tatlı kaşığı tereyağ
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Piştikten sonra;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı irmik (gerekirse yarım kaşık daha)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Şerbet için;
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Ramazan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti kaynatalım soğumaya bırakalım, biraz koyu kıvamda olsun .
- Suyumuzun içine un hariç gereçleri ekleyelim ,su kaynamaya başlarken unu ek edelim karıştıralım, güzelce altını kapatalım.
- Biraz ılıyınca içine yumurta irmik ek edelim ,önce kaşıkla yedirelim, sonra yoğuralım gerekirse az irmik ek edelim lakin soğuyunca kıvamı tam oluyor .
- Misketten biraz büyük modüller kopardım avucumuzda fotoğrafta görüldüğü üzere hal verelim hamur birene kadar bu halde yapalım.
- Derin bir tencere ya sıvı yağ koyalım yağımız kızınca hamurlarımızı içine atalım altını kısalım hafif karıştırarak pişirelim.
- Pişen hamurlarımızı soğuk şerbete atalım, hafif karıştıralım az bekletelim ve sonra servis tabağına alalım, üzerine dilediğiniz üzere fındık ceviz fıstık serpe bilirsiniz.
Ramazan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









