Ramazan Tatlısı

Ramazan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tereyağ
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Piştikten sonra;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı irmik (gerekirse yarım kaşık daha)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Şerbet için;

  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Ramazan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti kaynatalım soğumaya bırakalım, biraz koyu kıvamda olsun .
  2. Suyumuzun içine un hariç gereçleri ekleyelim ,su kaynamaya başlarken unu ek edelim karıştıralım, güzelce altını kapatalım.
  3. Biraz ılıyınca içine yumurta irmik ek edelim ,önce kaşıkla yedirelim, sonra yoğuralım gerekirse az irmik ek edelim lakin soğuyunca kıvamı tam oluyor .
  4. Misketten biraz büyük modüller kopardım avucumuzda fotoğrafta görüldüğü üzere hal verelim hamur birene kadar bu halde yapalım.
  5. Derin bir tencere ya sıvı yağ koyalım yağımız kızınca hamurlarımızı içine atalım altını kısalım hafif karıştırarak pişirelim.
  6. Pişen hamurlarımızı soğuk şerbete atalım, hafif karıştıralım az bekletelim ve sonra servis tabağına alalım, üzerine dilediğiniz üzere fındık ceviz fıstık serpe bilirsiniz.

Ramazan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Malatya’nın Meşhur Geleli Kebabı
Cheesecake
Çubuk Pişi
Muzlu Kek (Banana Bread)
Yulaf Ekmeği
Baklavalık Yufkadan Börek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet