Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket maya (11 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına ılık suyu, sıvı yağı ve mayayı alıp karıştıralım.
- 4 su bardağı unu ve tuzu ekleyelim ve yoğuralım.
- Kalan yarım su bardağı unu yavaş yavaş ek edelim (un değişkenlik gösterebilir dikkat ‼️).
- Üstünü kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra yağlı kağıda yuvarlak açalım ve 10 dakika daha mayalanmaya bırakalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp, form verelim.
- Susam ve çörekotu serpin. 180 derecede 30 dakika pişirin 😊.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

