Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya (11 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına ılık suyu, sıvı yağı ve mayayı alıp karıştıralım.
  2. 4 su bardağı unu ve tuzu ekleyelim ve yoğuralım.
  3. Kalan yarım su bardağı unu yavaş yavaş ek edelim (un değişkenlik gösterebilir dikkat ‼️).
  4. Üstünü kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalandıktan sonra yağlı kağıda yuvarlak açalım ve 10 dakika daha mayalanmaya bırakalım.
  6. Üzerine yumurta sarısını sürüp, form verelim.
  7. Susam ve çörekotu serpin. 180 derecede 30 dakika pişirin 😊.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katmer Tarifi Tel Tel
Labneli Ispanaklı Enfes Poğaça
Kıyır Kıyır Mini Elmalı Turta
Annem Usulü Acılı Ekmek
Ispanaklı Köstebek Pasta
Pratik Hamburger Ekmeğine Tost
Hdabla | © 2025 |