Ramazan Pidesi (Susamlı Pide)

Ramazan Pidesi (Susamlı Pide) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı ılık su
- 1 paket maya (kuru yahut yaş fark etmez)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 7 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta sarısı ( ben tüm yumurta kullandım)
- Susam
- Çörekotu
Ramazan Pidesi (Susamlı Pide) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına su maya ve şeker alınıp karıştırılır maya eridikten sonra un (kontrollü ekleyin) ve tuz eklenerek uygunca yoğrulur yaklaşık 20-30 dk oda ısısına nazaran mayalanması beklenir, daha sonra 4 tane beze olacak formda ayarlanır.
- Üzeri için; yoğurt ve yumurta bir kapta çırpılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir beze alınıp, üzeri için hazırlanan karışımla hamur pide haline getirilip üzerine susam ve çörekotu serpilir, 15 dk da tepsi mayası verilir.
- Daha sonra birinci 5 dakika 160° daha sonra 200° alt üst ayarda alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 🫓
Ramazan Pidesi (Susamlı Pide) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








