Ramazan Pidesi (Susamlı Pide)

Ramazan Pidesi (Susamlı Pide) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya (kuru yahut yaş fark etmez)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 7 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı ( ben tüm yumurta kullandım)
  • Susam
  • Çörekotu

Ramazan Pidesi (Susamlı Pide) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına su maya ve şeker alınıp karıştırılır maya eridikten sonra un (kontrollü ekleyin) ve tuz eklenerek uygunca yoğrulur yaklaşık 20-30 dk oda ısısına nazaran mayalanması beklenir, daha sonra 4 tane beze olacak formda ayarlanır.
  2. Üzeri için; yoğurt ve yumurta bir kapta çırpılır.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir beze alınıp, üzeri için hazırlanan karışımla hamur pide haline getirilip üzerine susam ve çörekotu serpilir, 15 dk da tepsi mayası verilir.
  4. Daha sonra birinci 5 dakika 160° daha sonra 200° alt üst ayarda alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 🫓

Ramazan Pidesi (Susamlı Pide) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Ispanak Yemeği
Bisküvili Kolay Tatlı
Portakallı Enginar
Kıymalı Kabak Yemeği
Yalancı Fit Tiramisu (5 Dakikada Yapılıyor)
Pastane Şekerparesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet