Ramazan Pidesi (Susamlı Pide)

Ramazan Pidesi (Susamlı Pide) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya (kuru yahut yaş fark etmez)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 7 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı ( ben tüm yumurta kullandım)
  • Susam
  • Çörekotu

Ramazan Pidesi (Susamlı Pide) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına su maya ve şeker alınıp karıştırılır maya eridikten sonra un (kontrollü ekleyin) ve tuz eklenerek uygunca yoğrulur yaklaşık 20-30 dk oda ısısına nazaran mayalanması beklenir, daha sonra 4 tane beze olacak formda ayarlanır.
  2. Üzeri için; yoğurt ve yumurta bir kapta çırpılır.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir beze alınıp, üzeri için hazırlanan karışımla hamur pide haline getirilip üzerine susam ve çörekotu serpilir, 15 dk da tepsi mayası verilir.
  4. Daha sonra birinci 5 dakika 160° daha sonra 200° alt üst ayarda alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 🫓

Ramazan Pidesi (Susamlı Pide) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Puf Puf Pişi
Çıtır Nohutlu Semizotu Salatası (Diyete Uygun)
Kuru Üzümlü Sultani Kurabiye
Semizotu Salatası
Zeytinyağlı Etli Nohut Yemeği
Ton Balıklı Salata
Hdabla | © 2025 |