Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık)

Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya ,şeker ve suyu yoğurma kabına alıp aktive olmasını bekliyoruz.
  2. Un hariç öteki gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz. Ele hafif yapışan hamur olacak.
  3. 30-40 dk mayalandırıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru 2 eşit modüle ayırıp yuvarliyoruz.
  5. Üzeri için süt, sıvı yağ, yumurtayı karıştırıp hamurların üzerine eşit halde döküyoruz ve elimizle pidelerin formunu veriyoruz.
  6. En son tavaya alıyoruz pideleri ve susam çörek otu koyup 180 dere fırında nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsunnn. :).

Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Tadı İle Porsiyonluk İrmik Muhallebisi
Simit Poğaça
Kemikli Dana Etiyle Yaprak Sarma
Pesto Soslu Kremalı Makarna
Annemin Köftesi
Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası)
Hdabla | © 2025 |